Tegeltija sa Fildom: Prioritet je privlačenje stranih investicija

19
Foto: Savjet ministara BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom o prioritetima u radu novoformiranog Savjeta ministara, prvenstveno o unapređenju privrednog i poslovnog ambijenta, s ciljem privlačenja stranih investicija.

Prioriteti se odnose i na razvojne projekte i intenziviranje reformskih procesa koji doprinose poboljšanju ekonomskih prilika, kao i rješavanju problema sa kojim se suočavaju građani u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je naglasio da je za realizaciju konkretnih reformskih mjera, čiji je cilj poboljšanje životnog standarda građana, od ključnog značaja saradnja sa entitetskim vlastima i međunarodnim finansijskim organizacijama.

Foto: Savjet ministara BiH

On je istakao i opredijeljenost Savjeta ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, poštovanje mehanizma koordinacije i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

Predsjedavajući Savjeta ministara zahvalio je Fildu i Velikoj Britaniji za podršku reformskim procesima u BiH, kao i dosadašnjoj dobroj saradnji, te izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena.