Tegeltija sa Tudikovom: BiH zaslužuje status kandidata, nadamo se podršci Francuske

37
Foto: Savjet ministara BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH Kristin Tudik o evropskom putu BiH i reformama koje se provode u procesu pridruživanja, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je Tudikovu upoznao sa aktuelnom situacijom u BiH te je ocijenio da BiH zaslužuje status kandidata, izrazivši očekivanje da će Francuska tu poziciju razumjeti i podržati tokom aktuelnog šestomjesečnog predsjedavanja Evropskom unijom, navodi se u saopštenju.

Foto: Savjet ministara BiH

Tokom sastanka razgovarano je o bilateralnim odnosima koji su u političkom segmentu ocijenjeni kao vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, a naročito je dobrom istaknuta saradnja u oblastima kulture i sporta.

Tegeltija je naglasio da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa, te da postoji interes firmi iz BiH za poslovanje sa francuskim kompanijama.

Foto: Savjet ministara BiH

Dodao je da će u narednom periodu biti razmatran nacrt osnova za pokretanje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Francuske o osnivanju i aktivnostima Francuske agencije za razvoj u BiH, navodi se u saopštenju.