Tegeltija: Utvrdili smo kako ćemo dalje raditi i kako se ponašaju Srbi u institucijama BiH

22
Foto: S. Saletović/Avaz.ba

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nakon održanog sastanka s predstavnicima Srba u institucijama BiH, kazao je da se svima objašnjeno da se rad u institucijama nastavlja onako kako je utvrdila Narodna skupština Republike Srpske.

– Mi smo procijenili da je ovo najbolji način komunikacije da na jednom mjestu razgovaramo sa svima njima te da pojasnimo ono što nekima nije bilo jasno na osnovu samih zaključaka Skupštine, da utvrdimo kako ćemo dalje raditi, šta dalje i kako da se ponašaju u institucijama. Jasna je odluka da svi nastave rad u zajedničkim institucijama kao što i mi ostali nastavljamo raditi – istakao je Tegeltija.

Dodaje kako će, nakon razgovora s njihovim ljudima, koji su imali zanimljivih prijedloga, biti sve puno bolje.

– Mislim da će koordinacija između ljudi koji predstavljaju Republiku Srpsku biti na mnogo boljoj poziciji. Ovakva vrsta sastanaka će se nastaviti. Formiraćemo jedno kordinaciono tijelo koje će uspjeti da koordinira sve predstavnike iz RS i ministarstva i agencija jer su oni ukazali da je takva koordinacija jedna nedostajala. Kada je riječ o Savjetu ministara, ja ću se ponašati onako kako je zaključeno na sjednici Narodne skupštine – istakao je Tegeltija.