Terapija Karadžiću određena bez bilo kakve dijagnostike i pregleda

4
Foto: Yves Herman/AP

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji se nalazi u britanskom zatvoru, nakon jučerašnje terapije koju je primio malo je bolje, ali s obzirom na to da je terapija određena bez bilo kakve dijagnostike i pregleda, očigledno nije adekvatna i samo pripomaže, izjavila je za RTRS njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević.

– Nema naznaka da će se iko baviti potrebnim pretragama i adekvatnom terapijom – navela je Karadžić Jovičević.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je tim ljekara spreman da otputuje u Britaniju i da pregleda Radovana Karadžića.

Podsjećamo, zatvor na britanskom ostrvu Vajt, u kojem Karadžić izdržava kaznu doživotne robije, ima reputaciju jedne od najgorih zatvorskih ustanova u Velikoj Britaniji i ne ispunjava brojne uslove koji su predviđeni standardima u većini evropskih država.

Sadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, dok je obavljao dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH, zatražio je od predsjednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Grasiele Gati Santana da u okviru svojih nadležnosti interveniše kod Vlade Velike Britanije da odmah preduzmu potrebne mjere da se zaustavi zatvorski teror nad Karadžićem.

Opširnije u prilogu RTRS-a: