Tijafo nadigrao Cicipasa i donio prvu ekipnu pobjedu Timu svijeta u Lejver kupu

17
Foto: @LaverCup/Twitter

Fransis Tijafo nakon preokreta savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (1:6, 7:6, 10:8) i doneo nova tri boda Timu svijeta i ukupnu pobjedu u Lejver kupu od 13:8.

Fransis Tijafo je uspio da poslije lako izgubljenog prvog seta napravi preokret i poslije velike borbe stigne do pobjede protiv Stefanosa Cicipasa i Timu svijeta donese tri boda vrijedna konačne pobjede u Lejver kupu.

Nakon uvodnih gemova koje su teniseri riješili u svoju korist, Cicipas je preuzeo inicijativu i uz dva brejka osvojio sve gemove i riješio prvi set u svoju korist sa 6:1.

Borba se rasplamsala u drugom setu. Tijafo je zaigrao znatno agresivnije i počeo da prijeti. Cicipas je koristio svaku priliku da napadne servis rivala, ali jedino što je uspio je da nekoliko gemova produži, pa su se igrali na razliku, ali nije uspio da izbori brejk priliku. Set je riješen u taj-brejku.

Neizvjesna borba i u ovom periodu. Na startu teniseri su razmijenili po jedan mini-brejk. Potom su oba tenisera bila sigurna na svom servisu. Na promjeni strana rezultat je bio 3:3. Onda su rivali ponovo razmijenili po mini-brejk.

Prvi je do set i meč lopte i to na servis rivala stigao Cicipas. Nakon duge razmene Grk je pogriješio i prilika je otišla u nepovrat – 6:6. Potom Tijafo nije iskoristio set loptu na servis rivala, ali je uspio da dobije naredni servis Cicipasa i stigao do set lopte na svoj servis.

Grk je uspio da osvoji naredna dva servisa Tijafoa i dođe do nove meč lopte, ovoga puta na svoj servis. Međutim, Tijafo ponovo dobija poena nakon duge razmjene i rezultat je ponovo izjednačen – 9:9.

Potom je Cicipas propustio još jednu meč loptu na servis protivnika, da bi ponovo oduzeo servis rivalu i tako osvojio i propustio četvrtu meč loptu, i ovog puta na svoj servis.

Nastavljena je velika borba, Tijafo osvaja novi mini-brejk i dolazi do nove set lopte, ovu koristi i stiže do izjednačenja – 13:11 u taj brejku.

Meč je riješen u meč taj-brejku. Ponovo su teniseri razmijenili po jedan mini-bejk, a na promijenu strana se otišlo pri rezultatu 3:3. Tijafo uspjeva da veže četiri poena uz dva mini-brejka i tako dođe do osetnije prednosti – 8:4.

Cicipas se ne predaje, vraća oba mini brejka, ipak griješi na svom servisu i rival dolazi do dvije meč lopte – 9:7. Prvu na servis Grka nije iskoristio. Drugu na svoj servis koristi za 10:8 i konačnu pobjedu Tima svijeta.