Tramp bez dlake na jeziku: Putin i Si veoma uticajni i pametni ljudi

6
Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da ruski i kineski lideri Vladimir Putin i Si Đinping, za razliku od aktuelnog šefa Bijele kuće Džozefa Bajdena, vole svoje zemlje i žele da one budu uspješne.

– On (predsjednik SAD Džozef Bajden) vodi razgovore sa Putinom i Si Đinpingom. Sviđalo vam se to ili ne, oni su veoma pametni ljudi, veoma uticajni. Oni vole svoje zemlje i žele da njihove države uspiju. A mi imamo Bajdena koji, po mom mišljenju, nije sposoban za to – rekao je Tramp u intervjuu za televiziju „Foks njuz“.

Takođe, prilikom obraćanja pristalicama u Nju Hempširu, bivši američki predsjednik je rekao da je Bajden prijetnja demokratiji i da je „izuzetno nekompetentan“.

Prema njegovim riječima, aktuelni predsjednik „nije u stanju da poveže dvije riječi, siđe sa bine i nađe stepenice“.

Tramp je ponovio da će nakon dolaska na vlast spriječiti treći svjetski rat i da će riješiti sukob između Rusije i Ukrajine. On je dodao da ne bi došlo ni do sukoba u Pojasu Gaze ni u Ukrajini da na mjestu lidera Amerike nije bio „slab čovjek“.

Ranije je Tramp rekao da je bio u dobrim odnosima sa Putinom i da bi, ako dođe na vlast, riješio situaciju između Moskve i Kijeva za 24 sata.