Trampovi advokati: Optužbe protiv predsjednika su opasan napad na Amerikance

19
Foto: Al Drago/The New York Times

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u subotu je snažno odbacio optužbe Predstavničkog doma Kongresa za njegov opoziv, navodeći da je Tramp nevin i da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

U dokumentu na šest stranica Trampovi advokati službeno se bave zaslugama dva članka „impičmenta“ – zloupotrebe moći i opstrukcije Kongresa, koji je Dom pod vođstvom demokrata odobrio krajem prošle godine i koji čine osnovu za saslušanje koje će započeti u utorak u Senatu, prenosi „Klix.ba“.

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu čine bivši profesor prava na univerzitetu Harvard, Alan Deršovic i nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Bila Klintona, Ken Star.

Predsjednik Tramp je ukazao povjerenje pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj istoriji.

Vodeće uloge u Trampovom timu odbrane imaće pravni savjetnik Bijele kuće Pat Kipolone i Trampov lični advokat Džej Sekulov.