Trivićeva „udarila“ na Borenovića: Njegov stav nije obavezujući

50
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Nakon otvorenog sukoba sa Draškom Stanivukovićem, potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić danas se javno pobunila i protiv stranačkog šefa Branislava Borenovića zbog njegove podrške gradonačelniku Banjaluke, piše Srpskainfo.

Borenović je, naime, danas saopštio kako on i PDP stoje iza Stanivukovića, te da je njegova pobjeda u Banjaluci i pobjeda ove stranke.

– Stanivuković je naš, on je član Predsjedništva PDP-a i apsolutno učestvuje u radu organa partije, vrlo je marljiv. Pokazao je da je pobjeda u Banjaluci vrlo značajna. Napravio je veliki rezultat kao nosilac liste naše partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske. Mogu samo da kažem da ćemo u narednom periodu zajedno odoliti svim izazovima koji su pred nama – rekao je Borenović, regaujući na „sukob“ koji bukti poslednjih dana između Nebojše Vukanovića i Draška Stanivukovića.

Na Borenovićevu izjavu je odmah reagovala Trivićeva koja se ogradila od onoga što je rekao Borenović.

Ona je, takođe, napisala kako je riječ o Borenovićevom „ličnom stavu koji nije obavezujući za nikoga“, čime je dala do znanja da riječi partijskog šefa za nju nemaju nikakvo značenje.

– Izuzimam svoj stav iz ovakve izjave. Ne stojim uz one koji su pogazali sve što su obećavali u kampanji 2020. godine. Želim da istaknem da ja ne podržavam nikakvu simbiozu sa režimom, jer je to samo drugo ime za približavanje režimu što je politički kurs koji jasno odbacujem – napisala je Trivićeva na Fejsbuku.

Da bi se nastavila boriti sa, kako kaže, korumpiranim režimom, opozicija mora imati potpuno jasne, čvrste i principijelne stavove koji su obavezujući za sve.

– Da budem potpuno precizna: Svaka saradnja, simbioza, bilo šta slično, sa režimom za mene je koalicija sa onima koji su uništili Republiku Srpsku, a 02.10. pokrali izbornu volju naroda na najpodmukliji način. Čuvene simbioze ili saradnje sa režimom nisu plitke teme, a nisu ni jeftine. Naprotiv – istakla je Trivićeva.

Ona dodaje da neko iz tih simbioza sa režimom izvlači narodne milione u svoj džep, dok neki u borbi protiv režima ugrožavaju sve što imaju, uključujući i svoje porodice.

Trivićeva je naglasila da su pojedini članovi iz Banjaluke na Glavnom odboru iznijeli stav da se stane u odbranu Stanivukovića od kritika koje mu u posljednje vrijeme upućuje Nebojša Vukanović, ali da se o tom nije dalje raspravljalo niti se glasalo o takvom zaključku.

– Tako da je ovaj Borenovićev stav njegov lični i za bilo koga neobavezujući – poručila je Trivićeva.

Zanimljivo je da se među komentarima ispod njenog statusa našao i od gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića, koji napisao kako joj se divi na hrabrosti i stavu.