Trivićka tvrdi da je pokradena, ali građane moli za dokaze

28
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Ispostaviće se da je priča o krađi izbora i protesti zapravio i bio prvobitni plan opozicije koja je, uprkos brojkama CIK-a i ocjeni međunarodnih posmatrača, ocijenila da je pokradena i da traže ponavljanje izbora.

Tako nešto je potvrdila i Jelena Trivić, poraženi kandidat za predsjednika Republike Srpske. Nakon proglašene pobjede, a zatim saopštenja da je pokradena, Trivićka je zatražila pomoć građana.

Ona je na svojoj Fejsbuk stranici pozvala građane da informacije i dokaze o nepravilnostima tokom izbornog procesa dostave na određeni broj telefona i mejl adresu kako bi mogli dopuniti prijave prema nadležnim organima.

– Dakle, sistem ide ovako – proglasite pobjedu da navučete lakovjerne mase, onda kad CIK donese istinu da ste izgubili proglasite izbornu krađu… Pošto nemate dokaze, onda pozivate nakon tri dana da se dokazi dostave. Klasična narandžasta revolucija viđena mnogo puta od 5. oktobra 2000. pod patronatom stranih ambasada… Neće proći – jedan je od komentara na njenu objavu.

Druge pristalice PDP-a opet podržavaju ovakav politički nastup, poraženog kandidata PDP-a za predsjednika Republike Srpske.