Tubin tvrdi da ga je Radović pokušao napasti, Šešić da mu je prijetio

107
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik Socijalističke partije Srpske Milan Tubin rekao je da ga je poslanik SDS-a Milan Radović pokušao fizički napasti u skupštinskom restoranu i da mu je prijetio.

– Pokušao je da me udari glavom, prijetio mi je i nazivao me pogrdnim imenima. Ovo je nedopustivo, ali neka se zna o kakom čovjeku i nasilniku je riječ. To je monstrum i zato pozivam nadležne službe da reaguju – rekao je Tubin u NSRS.

On je optužio Radovića da blokira razvoj Prijedora, a živi u Beogradu. U obraćanju medijima Tubin je ponovio ove navode.

– Iznenadilo me da gospodin Radović sa toliko iskustva ima problem kod iznošenja suprotnog mišljenja. Iznio je jako puno neistina o gradu Prijedoru, stanju u Prijedoru i potrebi za izgradnju auto-puta – rekao je Tubin.

Radović je demantovao ove navode, ističući da je Tubinu rekao da ga ne proziva na ličnoj osnovi kada se zna ko je sklon prijetnjama.

– O tome ko je sklon prijetnjama najbolje govori to da on zove ljude i prijeti im. Rekao sam mu, možda u povišenom tonu, da me ne spominje na ličnoj osnovi i to je sve, nema govora o fizičkom sukobu – rekao je Radović.

I poslanik SDS-a Davor Šešić rekao je danas da mu je Radović prijetio zbog izjave u vezi sa kupovinom obveznica Nove banke, dok je Radović bio na njenom čelu. Poručio je da se ne boji prijetnji stranačkog kolege.

Šešić je rekao da bi Radović, kada govori o izgradnji auto-puteva i zaduženjima morao biti principijelan i reći koliko je Nova banka, dok je bio njen direktor, kupila obveznica Republike Srpske za izgradnju auto-puta Banjaluka-Gradiška.

– Radović bi, ipak, morao biti principijelan. Priča o zaduženjima, a neće da kaže koliko je obveznica kupila banka koju je predvodio kada je građen auto-put Banjaluka-Gradiška. Zašto se tada nije bunio i govorio da je to štetno za Republiku Srpsku – upitao je Šešić reagujući na obraćanje Radovića na sjednici Parlamenta Srpske.