U Slatini otvoren prvi turnir u futsalu

11
Foto: SRNA

U Slatini kod Laktaša večeras je otvoren 1. Petrovdanski futsal turnir humanitarnog karaktera na kojem učestvuju 32 ekipe.

Sredstva koja će biti prikupljena na ovom turniru biće namijenjena kao pomoć za dalje liječenje Aleksandru Milinkoviću kojem je povrijeđena kičma i čija rehabilitacija bi trebala biti uz korištenje matičnih ćelija.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će biti nastavljeno sa ulaganjem u Slatinu, koja je banjski i rekreacioni centar, izgradnjom novih trim staza i ostalih sadržaja za rekreaciju.

– Naporima opštine i dijelom Republike izgrađen je i sportski centar. Želimo da Slatinu razvijamo na daleko višem nivou jer ima potencijala – naglasio je Dodik.

On je naveo i da će se raditi rekonstrukcija puta prema Banjaluci, te najavio da će već iduće sedmice početi poslovi na dijelu koji pripada opštini Laktaši i da će najkritičniji dio biti završen do kraja ove godine.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić, koji je otvorio ovu višednevnu manifestaciju, izjavio je da je želja da turnir postane tradicionalan i prepoznatljiv u regiji, te naglasio da je nagradni fond 7.000 KM.

– To je samo početak. Nadamo se prerastanju ovog turnira u uspješnu manifestaciju prepoznatljivu u cijeloj regiji. Cilj nam je da i dalje ulažemo u Slatinu. U narednom periodu će biti ovdje još investicionih projekata – kaže Bojić.