U Srpskoj virus korona potvrđen kod još 83 osobe, preminulo troje

44
Foto: Ahmad Ardity/Pixabay

U posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 83 osobe u Srpskoj.

Radi se o 44 muške i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 57 srednje i 12 osoba starije životne dobi, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Bijeljine, po 13 iz Banjaluke i Zvornika, šest iz Višegrada, po tri iz Kotor Varoša i Kozarske Dubice, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Čelinca, Laktaša, Prnjavora i Srebrenice.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.402 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 39.296 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Srpskoj je 119, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru RS 41, a u opštim bolnicama u RS 78 pacijenata.

U Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 2.474 osoba, a nadzor je završen kod 38.403 osoba.

Preminule tri osobe

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prijedora i ženi i muškarcu starije životne dobi iz Vlasenice i Banjaluke, saopšteno je iz ovog Instituta.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.692 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.