Uvažena žalba Ćućuna, Odbor poništio rješenje gradonačelnika Banjaluke

8
Foto: SRNA

Odbor za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluka usvojio je žalbu Mladena Ćućuna i poništio rješenje gradonačelnika o premještaju Ćućina sa mjesta šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno vatrogasno-spasilačke jedinice na mjesto komunalni policajac u Odjeljenju komunalne policije.

Odbor za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluka, rješavajući po žalbi Mladena Ćućuna, na rješenje gradonačenika Banjaluke na osnovu člana 153. Zakona o službenicima i namještenicima u ogranima jedinice lokalne samouprave i na osnovu člana 18. Poslovnika o radu Odbora za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi na sjednici održanoj 19.1.2021. donio je rješenje kojem se u cijelosti usvaja kao osnovana žalba Mladena Ćućuna izjavljena 15.1. i poništava rješenje gradonačelnika.

Kako se navodi, Ćućun, službenik u Gradskoj upravi, podnio je žalbu protiv rješenja gradonačelnika Banjaluke od 4.1.2021. godine, a kojim je imenovani premješten sa radnog mjesta šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno vatrogasno-spasilačke jedinice na radno mjesto komunalni policajac u Odjeljenju komunalne policije, Gradske uprave Banjaluka.

Kako se navodi u rješenju, žalba je blagovremena, dozvoljena i izjavljena od strane ovlaštenog lica.