Vasić: Danas je potrebna trijaža učesnika političke scene i parlamentarne demokratije

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Reis Kavazović, taj ljuti nasrtljivac na Vlahe, balije i ostale ćetnike, izjavio je da smo mi, muslimani u BiH, i Jevreji, jedno biće. Izjavio je da u Gazi nema genocida, ali ima „elemenata genocida“.

Reis Kavazović je vođa muslimana BiH. Vjerski vođa i politički vođa. Svi ostali, samo, „vežu konja gdje im aga kaže“. Problem je što aga nije Kavazović, već američki ambasador Marfi.

Dakle, čitav svijet se upinje da ukaže na zločine u Gazi, nad Palestincima, muslimanima, a Saraj-Čador ne smije da pisne. Mora da se slaže sa američkim abasadorom i stavom Amerike.

Te „elemente genocida“ u Gazi, ne umiju da slože u genocid. Ali su ih za Srebrenicu složili sadpasad. Čim su im rekli. Iako nema mezara onoliko kaoliko kažu, iako imaju samo godine rođenja, a nema godine genocida…

Taj sindrom sitnog izmećara, sitnog šićara, razumljiv je kod reisa i kod muslimana u BiH. Tako su postali.

Nije razumljiv kod Srba, jer su toliko nesreća, istrebljenja, zločina i genocida nad sobom, preturili i preživili, da je civilizacijski i nacionalno ponižavajuće, danas, spišavati se sa istrebljivačima. A takvih Srba je, nažalost, puna Srbija. Takvih Srba je i u Republici Srpskoj.

Ta svakodnevna pažnja da se bude sinhronizovan sa Američkom ambasadom vodi direktnom istrebljenju Srba. To je pamet jednog dana, pamet plitkog džepa, pamet sitne koristi.

Ta pamet ne misli šta će sve to značiti za dvadeset ili pedeset godina. Njoj je bitno, tom nesrećnom srpskom pojedincu, da malo uđe u usta, malo u džep, malo u gujicu. I Bog te veselio.

To je pamet kapaciteta „po pizde ladne vode“.

U takvoj situaciji, ne možemo popraviti ljude. Narod. Da je moglo, nikada ovdje ne bi bilo muslimana. Nikada niko ne bi primio islam.

Moramo popraviti političke vođe. I najaveće i one male.

Potrebno je izgraditi nacionalna sita za prolazak na političku scenu. Koja će zaustavljati sitne izmećare, služinčad, izdajnike, felacionare…

To moraju da rade političke stranke.

To moraju biti i stljinistički metodi.

Ali ćemo imati nacionalnu dobit od toga.