Vasić: Iz Saraj-čadora slijedi val pokušaja sitne unitarizacije

45
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Dva su razloga:

  1. Aritmetičari imaju podsvjesnu obavezu da dokažu da su veći muslimani od esdaovaca i bakiraša, jer ih se stalno optužuje da nisu za državu, nisu probosanci, kleče pred Srbima i Dodikom, pred Hrvatima i Čovićem.
  2. Politika sarajmuslimana se ne kreira u trojkama, osmorkama, šestorkama… već u političkom strateškom centru Islamske zajednice BiH.

Nije slučajno Reis Kavazović preuzeo političku i generalštapsku palicu, još prije izbora.

U takvoj situaciji treba očekivati da će se koristiti vokalno-instrumentalni sastav, VIS Denis i Penis, iz Predsjedništva BiH, Ustavni ud BiH i Predstavnički dom PS BiH.

Sve će to, od apelacija, deklaracija, izmjena zakona ili prijedloga zakona, biti ustavno i dejtonski bezvrijedno.

Ali. Srpski predstavnici se ne smiju nijednog trenutka opuštati.

I ne treba da se trude o nekoj proceduralnosti, te nije u skladu sa poslovnikom, te nije prošlo ovo i ono. Treba biti krajnje grub u odbijanju svega pod etiketom neoosmanske unitarizacije, nacističkog teritorijalizma, devastacije Dejtona, uništenja Ustava, protivsrpskog organizovanog zajedničkog djelovanja sarajčadoraša i zapadaša.

Ako se SDA uvuče u vlast, taj neoosmanski unitarizam će se još i pojačati.

Generalno, Srbi i Srpska ne smiju više nijednog dana da ćute. Niti da se kriju iza Dodika.

Cijela vladajuća nacionalna koalicija Republike Srpske mora istupati sa svojim akterima. Niko ne smije da se krije iza neke funkcije koju je dobio i da ćuti. Kobiva, on je iznad situacije.

Jebo ti svoju funkciju zbog koje ti nisu otkinuli pet kila s leđa.