Vasić: Mi smo PDP – pa da počnemo

63
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Mi smo jedina partija u Bosni i Hercegovini. Svi drugi su stranke, pokreti, fronte, akcije…

Mi smo u svijetu demokratskog progresa poznati kao „Mladenovi anđeli“.

Mi smo presrećni što je simbol našeg Mladena inicijali, takorekuć, MI.

Naša politička platforma se odražava u jednostavnoj relaciji: MI-VI. To je skriveni kod koji nas drži na našem putu. Oni koji ne shvate, oni odu iz PDP-a.

Oni našu skraćenicu tumače na primitivne načine: Partija do panja, Partija dobrih pedera, Pola daj partiji, Porez da podamo, Policiju da predamo.

Naša osobina je da uvijek pobjeđujemo. PDP je na svim izborima, dosad, pobijedio. Neke su nam pobjede ostavili, neke oteli. Prošle godine su nam oteli pobjedu naše Jelena.

Svi su se urotili protiv nas. I dio međunarodne zajednice.

A mi sve bacili na pobjedu Jelene. Čak ni naš predsjednik nije htio da se kandiduje, samo da bi pobijedila Jelena. Svunoć smo slavili pobjedu a ujutro kažu nije. Kad su počeli da broje, vide da jest, pa stanu, pokradu, pa kažu da nije. Oteli pobjedu i Jeleni i Begiću.

Sad hoće da nam otmu i Nadraška. A on, samo, hoće da otme partiju.

Šta, zašto nisu pokrali i oteli pobjedu Šaroviću? Šarović je odmah rekao da ne treba glasati za njega, neće da mu neko krade glasove i otima pobjedu. To je, kaže, njegov lični izbor.

Mi smo bili na vlasti u Republici Srpskoj, a sve smo radili za Sarajevo.

Mi smo od Republike Srpske stvorili poreski raj. Dođeš ovdje, radiš ovdje, rmbačiš, trguješ, švercuješ ali ne moraš Republici Srpskoj da daš ni marku poreza. Poreze daješ Sarajevu.

To ljudi ne znaju da cijene. Cijeni internet, zato. Ima tamo snimaka iz Zenice, iz TV studija, nije iz zatvora, kako se naš i vaš MI-VI hvalio šta je on, uz našu obilnu pomoć, sve dao Sarajevu i BiH. U Sarajevu sada, znaju to da cijene.

Ponekad ga mediji pitaju šta misli o novom Savjetu ministara, da li će se Dodik promijeniti… Jedina naša mrlja je što smo bili u vlasti sa SNSD-om. Morali smo dobrovoljno i bez razloga da izađemo. Tako su nam rekli.

Sada je naša Partija do pobjede na prekretnici. Niko ne shvata težinu našeg vremena.

Naš predsjednik ne može više da bude predsjednik partije, a ne može ni da postane počasni predsjednik. Zauzeto.

Mnogi napuštaju partiju jer vide da naš predsjednik neće više biti predsjednik.

Retrogradne snage, WVW, osovina Vasić-Vasković-Vukanović, Welle VW, neprestano kidišu na našu partiju, bez ikakvog razloga. Umjesto da to čini SDS, na primjer, er njih smo iskoristili i ostavili na mračnoj željezničkoj stanici bez voznog reda.

Ali, mi ćemo se oporaviti. Samo da nam smisle šta i kako da radimo. A, onda će i Vukanović otići kod Dodika.