Vasić: PIK je bivša kurva koja saraj-kurvama, na zalasku karijere, drži časove plesa oko šipke

46
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Ambasadori zemalja članica Savjeta za primjenu mira (PIK) oglasili su se o Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske.

Uopšte nije bitno što su se oglasili već što je Rusija bila protiv.

Još je bitnije da je sve to jedna velika zapadna sarajska laž, koja je počela čim je u Parizu potpisan Dejton.

PIK ne postoji u Dejtonskom sporazumu.

PIK niko nije ustanovio. To je samoproglašeno tijelo za kojeg je u UN, u jednom trenutku, neko rekao da konstatuje da egzistira.

PIK je isto što i bonska ovlaštenja OHR-a. I to ne postoji u Dejtonskom sporazumu.

Ni OHR ne postoji u Dejtonskom sporazumu.

Postoji samo Visoki predstavnik.

OHR je Kancelarija Visokog predstavnika.

Srpske pičke, a to je rastegljiv pojam od SDS-a, preko svih stranaka i partija, do SNSD-a, u svakom presudnom trenutku, ili nisu shvatile, ili nisu smjele, ili nisu htjele, da reaguju.

Kad su u Sintri doneseni zaključci, bili su protiv Republike Srpske. Bili su najava bonskih ovlaštenja. Niko nije reagovao.

Kada sam, kao ministar u Vladi Republike Srpske, bio protiv BH Televizije, niko me nije podržao.

Naknadno reagovanje, kada se stvari uspostave, mnogo je neroduktivnije od trenutnog. Posljedice su mnogo teže a efekti nikakvi.

U državnim i nacionalnim poslovima, moraš da se bojiš i konca iz igle a ne samo guštera.

PIK, ambasadori odnosnih zemalja, je danas saopštio laž koja mu je svojstena i sljedstvena. Kažu da je BiH priznata 1992. Što nije tačno. Nije priznata od Srba. Što znači da je imala status današnjeg Kosova.

Ta i bilo koja BiH, nije imala atribute države, sve do ovladavanja „svojom“ teritorijom. Ona, ni danas ne vlada „svojom“ teritorijom. I neće nikad. Jer je nema.

U Dejton nije otišla BiH, već Federacija BiH i Republika Srpska. Iz Dejtona se nije vratila država BiH, Dejton je tako ne naziva. Vratilo se samo deset nadležnosti zajedničkih institucija. Koje su precizno pobrojane u Dejtonskom sporazumu i njegovom Ustavu.

Sve osim toga je laž.

Izjava ambasadora PIK kaže da Republika Srpska ima obavezu da djeluje u skladu sa odlukama Institucija BiH. To je laž. To nigdje ne stoji ni u Ustavu BiH ni u cijelom Dejtonskom sporazumu.

Sada je Republici Srpskoj, svima, osim srpskim pičkama iz vođstva SDS-a i PDP-a, ostalo da svaki dan reaguje na te i druge laži. Koje su protivsrpske. Protiv Srba i protiv Republike Srpske.

Jer i to su koraci samostalnosti Srpske.