Vasić: Politika je mnogo više od Jelene i budale

141
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Opšta pomama za klubovima u domovima naroda, Federacije i PS BiH, dovela je u glavobolju stotine stranačkih polaznika večernjeg kursa politike.

Situacija se dalje usložnila, što bi reko Kardelj, Šmitovim neustavnim nametanjima izbornih pravila u Federaciji, kako bi se spasili Hrvati od muslimanskog povodnja. Barem u toj sitnoj sferi, kad već puštaju Komšića da orgija.

U Republici Srpskoj takođe je bilo ko u Simens-Martinovoj peći.

Analfabeti amateri, koji idu na RR kurseve zapadnog radničkog univerziteta (rušenje režima), a pretvore to u PD, pokušali su da dobiju dva mjesta u Domu naroda PS BiH, u petorki iz Republike Srpske.

Ne treba im – mada im je rečeno: ako dobijete, idete u Savjet Ministara – već samo da Dodiku crkne krava.

Svi oni, Sarajevo, Zapad, AA klasa izdajnika, smatraju da su to Dodikovi delegati, da Dodik dobija mogućnost da sve blokira, ruši… Niko neće da prihvati da su to četiri delegata iz Republike Srpske. Dobro ostali, ali to ne mogu da shvate i prihvate ni AA dripci. Pa su računali i dogovarali, kombinovali, ludili.

Na kraju sve ispalo ko u komediji. SDS dobio glasove iako mu ne trebaju. PDP-u nargile. Onaj Termin Nikšić javno kaže da su njegovi dali glasove PDP-u. Našta su spali i SDP i PDP. Mister Lobanja ljut. Kao da se nešto moglo postići sa štetovanjem SNSD-a.

Cijela ta komplikovana storija je samo jedna sitnica. Zrnce u Sahari. U pustinji politike.

Bacati sve na jednu tačku, na rušenje Dodika, na četvrtog Dodikovog, na Jelenu, na Balonačelnika… znak je ne samo izdaje i AA nesposobnosti, to je znak velike lične svijesne i umne bolesti.

Samo klasična budala, umno poremećena i oštećena ličnost, može da se upušta u nešto tako komplikovano kao što je politika. Kao kad bi dijete sa trotočkića ubacili u bolid F1 i u trku.

To što su oni sebi politiku predstavili kao jednostavan cirkus, ne može da ih opravda. I da dobiju potvrdu da nisu bolesni.

Stotine procesa u Politici treba voditi istovremeno. Kombinovati tren i trend, djelovati odmah a misliti na dalje, miješati ono što moraš sa onim što hoćeš, gledati da se ne zamjeriš na mnogo punktova a da ne iznevjeriš one koji su glasali za stranku, da organizaciona vojska stranke neprestano funkcioniše, jača, obučava se i širi… To ne može niko osim organizacija velike političke stranke.

Lider stranke je varka. Samo VPS (velika politička stranka) može da školuje i obučava ljude za sve te procese.

Na hiljade aktivista treba da bi se sve to opsluživalo tokom četiri godine i u godini izbora i formiranja vlasti. Na hiljade obrazovanih, obučenih, istreniranih, u permanentnom procesu. Ako malo taj proces škripi, organizacija ne postigne svoj maksimum.

Kao što SNSD nije postigao glasovnu računaljku, u broju svojih poslanika kao okosnici, za tog četvrtog, a objektivno je mogao. Pa su se, onda, sjatili psi oko mesare. Da glođu četvrtog.

Nije problem što SNSD nije uspio. Problem je što te olinjale džukele i kojoti dođu u situaciju da o tome odlučuju a ne znaju šta rade.

I ni danas ne znaju šta se dogodilo. Ne bi znali ni da je glasanje javno.

Takvima da se da Republika Srpska u šake?