Vasić: Vrijeme je da se prekine tehnologija sarajevske čaršije, to je teritorijalistički nacizam, na njoj se ne može graditi BiH

27
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Osnovna obilježja te tehnologije su:

Sitne sokačke podvale i prevare:

  • Medenje i glađenje,
  • Laganje,
  • Kukanje strancima…

A lepeza proizvoda je veoma razuđena, od Poslovnika do muslimanske Rezolucije u UN.

Ta tehnologija sarajmuslimanluka od početka ima podršku protivsrpskog Zapada.

Njeni rezultati su pogubni po Srpsku, Srbe, Ustav i Dejtonski sporazum.

To su:

  • Otete, „prenešene“, nadležnosti entiteta, Republike Srpske jer Federacija te nadležnosti nikada nije ni htjela ni uzela, radi funkcionisanja države koja ne postoji. Zbog nepostojanja države, po Ustavu i Dejtonu, te nadležnosti su pripale sarajmuslimanima.
  • Brojne muslimanske institucije, stvorene protivustavno. Savjet ministara, hrvatski član Predsjedništva, Centralna izborna komisija, brojna „ministarstva“…
  • Finansijske malverzacije pomoću UIO.
  • Ustavni sud, zbog odbijanja ustavne obaveze da se strane sudije zamijene ovdašnjim i tako spriječi stalno preglasavanje.
  • Permanentna uzurpacija tzv „spoljne politike“ BiH.
  • Uzurpacija tzv „Oružanih snaga BiH“, radi pripstupanja NATO paktu…

Danas je ta tehnolgija doživila potpuni poraz. Udarila je u dejtonski zid. I BiH ne može ni na koju stranu da krene niti da iskorači.

Na sceni nije kriza. U BiH je na sceni potpuna blokada. Sve što djeluje, samo je goli privid i varka.

Pošto je tehnolgija sarajmuslimanluka, tehnologija zavladavanja teritorijom, i srpskom i hrvatskom, došla do zida, sada se pristupa sitnim, jevtinim, ćaršijskim, sokačkim, kaldrmskim, prevarama i podvalama.

Ustavni sud svakodnevno mijenja svoja pravila kako bi udovoljio sarajmuslimanima, donosi odluke koje nisu u skladu sa Ustavom, umjesto da kontroliše ustavnost onoga što donose dejtonske zajedničke institucije.

Blokira se Dom naroda BiH da bi se spriječili prijedlozi iz Srpske. A, onda se, pokušava promijeniti Poslovnik, kako bi se onemogućili prijedlozi iz Srpske.

Šmithoze nameće izborna pravila i zakone, štiti Izbornu komisiju.

Republika Srpska, u stvari, ima posla sa nakupcima sitnom stokom. A pijačni dan je svaki dan. Pijacu drže američki ambasador i sarajmuslimanluk.

Ta agonija se mora prekinuti. Srbima se moraju pridružiti Hrvati. Jer, ovo ne vodi nikuda. Ni u EU, ni u mogućnost da Hrvati budu, na razne načine, dio Hrvatske. Ni da Srpska može da ide u razdvajanje, u samostalnost ili pripajanje Srbiji.

To je kal i bezizlaz sokaka.

Vrijeme je za djelovanje. Opšti izbori se približavaju.