Vasić: Zašto srpskim izdajnicima smeta sjednica Narodne skupštine o visokom predstavniku

352
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Oglasili su se Borenović i Šarović. A medijska ritam-sekcija postavlja upitnike. Očito je da Madam Ohaer igra ulogu zaštitnika i svodnika srpskih kurvi.

U parlamentarnoj demokratiji, potpuno je suludo postavljati pitanja o tome što će ili zašto će neka sjednica. Ako nemaš stav i snagu najvišeg zakonodavnog tijela, taj posao će obavljati neko drugi. Ešdaun, Ivanić… čak i upišani Incko. Imaćeš situaciju da ti Pincko zabranjuje da, kao Parlament, dodijeliš nekome povelju povodom godišnjice a da Američka ambasada daje pohvalnicu Pišulji koja je poništavala izbore u srpskim opštinama.

Aneks 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir nabraja strane koje zahtijevaju da se imenuje visoki predstavnik. Među tim stranama je i država Republika Srpska.

Kaže se da su se strane sporazumjele o sljedećem…

Tamo se kaže da će visoki predstavnik provoditi zadatke povjerene Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN.

Kaže se da će nadgledati provođenje mirovnog rješenja.

Poslije Bilta, svi su radili protiv Republike Srpske, protiv Dejtonskog sporazuma i protiv Ustava BiH, koji je njegov sastavni dio. Od Vestendorpovog nametanja BHT, tzv. BiH televizije, pa dalje.

To se ne može podvesti pod „nadgledanje“.

O tome strane nisu saglasne. To strane nisu zahtijevale.

Danas je došlo vrijeme da se ne može ustanoviti da strane potpisnice „zahtijevaju“ imenovanje visokog predstavnika. Najmanje jedna, ne zahtijeva.

Zašto opozicija u Republici Srpskoj, pičke izdajnici, daje izjave o tome da je sjednica Narodne skupštine nepotrebna, da ništa neće postići, da je to parada i defile…

  • Zato što imaju zaštitu Madam Ohaer. I u političkom i u seksualnom smislu. Ona im je potrebna jer nemaju zaštitu svojih birača.
  • Zato što imaju zadatak da se sve radi mimo Republike Srpske i njenih institucija. Kao što je radio Ivanić oko poreza i svega čime se hvalio na nekoj muslimanskoj televiziji.
  • Zato što se nadaju da će 2022. izborna manipulacija, anarhistička atmosfera i sadjestvo OHR-a i pet ambasada njima omogućiti dolazak na vlast.

Republika Srpska u Narodnoj skupštini legitimiše svoj stav. To je, svaki put, kad je tako, stav države. Nije više stvar, ni stav, jedne izjave nekog lidera.

Republika Srpska na taj način igra ulogu koju je izborila u ratu. Igra ulogu strane poptisnice.

A opozicija, posve prirodno, igra ulogu pičke izdajničke.