Vasić: Zna li iko šta je politika?

48
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Svaki božiji dan, neke sulude izlaze u javnost i izvikuju razne zahtjeve, parole, pozive, optužbe… sve pod etiketom da se bave politikom, da imaju stranke, da su opozicija ili da su vlast.

Neki Ramolud, službenik FBiH, druge države, govori da će za minut uhapsiti Predsjednika Republike Srpske. Ramo Interpol.

Neki centar iz Saraj-Čadora konstatuje broj samoubistava u BiH u četiri godine. Kaže da je problem što ne postoji državni registar samoubistava. Treba ih proglasiti državnim samoubistvima, STJŽ.

Naša stranka, iz vaše države, traži ostavku ministra policije Kantona, jer su između dva ubistva žena, samo nabavili transporter.

Optužuje se Vlada Republike Srpske što je podigla minimalnu platu. Kao da je Vlada za poslodavce, a ne za narod. Nastranu što se vlasnici ne trebaju tretirati kao poslodavci i što Vlada, u tržišnoj ekonomiji nema šta da propisuje visine plata, radne dane i slično.

Onim strancima-usrancima glavna je aktivnost kako uhapsiti i ukloniti predsjednika Republike Srpske. To je postalo politika svih stranaka Federacije BiH, javnosti Sarajeva i opozicionih stranaka u Republici Srpskoj.

Nigdje političkog programa. Ni za muslimane u BiH, kod vlasti i opozicije, ni za Republiku Srpsku, kod opozicije u Srpskoj.

To je posljedica ogromnih talasa analfabetizma koji nadiru svakim mandatom i koji su indukovani neograničenom „demokratizacijom“ učešća u javnosti i politici.

To indukuje Zapad. Jer to upropašatava sve.

Nivo politike je pao do Rame.

Novinari i mediji su uništeni. Jer informacija ne znači ništa. Moraju biti sve strane. Novinari moraju da vade oči sagovornicima na TV i na KZM.

Rezultat je da danas nema političara i novinara u BiH.

Nema politike i javnosti.

Nema ljudi koji razumiju ni dvije koordinate prostora u kome se kreću.