Vesna Trivalić ovogodišnji dobitnik nagrade „Mija Aleksić“

18
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Glumica Vesna Trivalić dobitnica je nagrade „Mija Aleksić – biti glumac“ za 2021. godinu, koju dodjeljuju Opština Gornji Milanovac i milanovački Kulturni centar na manifestaciji „Dani Mije Aleksića“, saopšteno je danas.

Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos umjetnosti glume, a Vesnu Trivalić za ovogodišnjeg laureata predložili su raniji dobitnici priznanja glumci Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić i Gordan Kičić.

Vesni Trivalić nagrada će biti uručena tokom manifestacije „Dani Mije Aleksića“, koja je počela 30. avgusta i traje do polovine oktobra.

Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar zajednički organizuju manifestaciju Dani Mije Aleksića u čast glumca Milosava Mije Aleksića (1923-1995), koji je rođen u selu Gornja Crnuća kod Gornjeg Milanovca.

– Mija Aleksić je slavnom glumačkom karijerom zadužio zavičaj da mu se na adekvatan način oduži i da kroz festivalsku manifestaciju stalno obnavlja sjećanje na njega, a ujedno da na buduće generacije prenese taj nevjerovatni životni i glumački duh koji ga je pratio i koji je ukorijenjen u kulturnom nasljeđu srpskog naroda – rekao je direktor Kulturnog centra Dragan Arsić na konferenciji za novinare.

Tokom Dana Mije Aleksića, biće emitovano više filmova, prikazano nekoliko pozorišnih predstava, a planirani su i koncerti, promocije knjiga, likovne radionice i izložbe filmskih plakata.