Vidović: Intenzivan rad na relizaciji Programa ekonomskih reformi

13
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su mjere i aktivnosti definisane Programom ekonomskih reformi sveobuhvatne, te izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da na njihovoj realizaciji intenzivno rade i Vlada i sve relevantne institucije Srpske, koje imaju tehničku podršku međunarodnih finansijskih institucija.

Vidovićeva je danas razgovarala sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Martinom Petrijem i rezidentnim šefom MMF-a Endrjuom Džuelom o reformskim procesima koje Srpska uspješno realizuje u skladu sa mjerama definisanim Programom ekonomskih reformi.

– Najviše pažnje tokom razgovora bilo je posvećeno stanju u javnom sektoru, reformi sektora zdravstva, reformi upravljanja javnim preduzećima, te planovima u vezi sa sistemom raspodjele prihoda od indirektnih poreza – saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

U saopštenju se dodaje da su očekivanja misije MMF-a da će u što skorije vrijeme biti riješen problem poravnanja između Republike Srpske i Federacije BiH, te da će buduća raspodjela biti automatizovana i zasnovana na krajnjoj potrošnji.