Višković: Direktni prihodi od poreza 1,4 milijarde KM

8
Foto: SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da, prema podacima Poreske uprave, direktni prihodi od poreza koji se uplaćuju u republički budžet za prva četiri mjeseca ove godine iznose 1,4 milijarde KM i veći su za četiri odsto veći nego što je projektovano ovogodišnjim budžetom.

Odgovarajući na poslanička pitanja tokom „Aktuelnog časa“, Višković je ocijenio da su i prihodi od indirektnih poreza u ovom periodu veći nego što je projektovano budžetom za ovu godinu.

Višković je naveo da je cilj Vlade Republike Srpske što bolji rad javnih preduzeća u Srpskoj, uključujući „Željeznice“, te da su na tom planu u saradnji sa međunarodnim finansijskim organizacijama formirana odgovarajuća tijela da bi se poslovanje ovih firmi podiglo na što viši stepen.

– A sve da bi građani i budžet imali što veću korist na tom planu – rekao je Višković.

On je naglasio da nije prestalo finansiranje iz Investiciono-razvojne banke, kao i da će Vlada Republike Srpske nastaviti da podržava i Savez logoraša koji bi kao organizacija proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata trebala da jedinstveno zastupa interese tih kategorija.

U Banjaluci se održava deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će parlament Srpske zauzeti stav o predloženoj rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

Preuzećemo troškove učešće sportista srpske na Igrama BRIKS-a

Premijer Višković izjavio je da će Vlada Srpske omogućiti da više od 120 sportisa iz Republike Srpske u junu učestvuju na „Sportskim igrama zemalja BRIKS-a“ u Kazanju.

– Preuzećemo sve obaveze troškova opreme, prevoz i smještaj naših sportista – rekao je Višković odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naveo da će sportisti prestavljati Srpsku na igrama BRIKS-a u 10 različitih sportova.

– Veliki broj zemalja iz čitavog svijeta učestvovaće na tim igrama – rekao je Višković.

Sportisti iz Republike Srpske dobili su poziv da pod zastavom Srpske učestvuju na „Sportskim igra zemalja BRIKS-a“ koje će od 12. do 23. juna biti održane u ruskom Kazanju.

Ovaj međunarodni svjetski događaj zamišljen je kao pandan Olimpijskim igrama. Poziv je upućen sportisima iz više 60 zemalja koje će se tokom mainfestacije takmičiti u više od 29 sportova.

Tokom „Sportskih igara zemalja BRIKS-a“ ukupno 4.751 sportista boriće se za neku od 392 medalja.