Višković nakon konsultacija sa DNS-om: Partije da predlože kvalitetne kadrove

8
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da od svih političkih partija, koje će učestvovati u radu nove vlade, očekuje kvalitetna kadrovska rješenja koja mogu da odgovore budućim izazovima.

Višković je razgovarao sa delegacijom DNS-a, kojoj je predstavio ključne principe kojim će se rukovoditi prilikom predlaganja sastava nove vlade.

On je istakao da izazovno i turbulentno vrijeme zahtijeva da novu vladu Republike Srpske čine odgovorni, stručni i posvećeni ljudi koji će biti spremni da u punom kapacitetu vode resore koji će im biti povjereni, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Foto: SRNA

Delegaciju DNS-a tokom konsultacija za mandatarom predvodio je potpredsjednik stranke Duško Ivić.

Ivić: Bićemo dio vlasti

Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić izjavio je danas u Banjaluci da će ova politička partija biti dio vlasti i u Narodnoj skupštini podržati izbor nove vlade Srpske.

  • Zajednički ćemo djelovati i u institucijama BiH. Imali smo kvalitetan razgovor sa mandatarom za sastav nove vlade Radovanom Viškovićem, ali nismo pričali o pojedinačnim funkcijama niti broju ministarstava koje bi dobio DNS – rekao je novinarima Ivić nakon konsultacija sa Viškovićem.

On je istakao da je cilj da Vlada Srpske bude stabilna kako bi mogla da se uspješno nosi sa svim izazovima.

  • Saglasni smo da DNS ima kvalitetan kadar koji može odgovoriti na sve zahtjeve, bez obzira na pozicije koje će dobiti. O svemu će više riječi biti kada bude potpisan koalicioni sporazum – dodao je Ivić.

Kada je riječ o situaciji u gradskom odboru DNS-a Prijedor, Ivić je rekao da je odbor jak i da su oni koji su ga napustili morali vratiti odborničke mandate.

Govoreći o obilježavanju 25. novembra kao takozvanog dana državnosti BiH, Ivić je rekao da to nije praznik Republike Srpske, te da je neophodno usvojiti zakon o praznicima na nivou BiH.