Višković nakon konsultacija sa NPS-om: Očekujem odgovoran i posvećen rad

7
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje od svih političkih partija, koje će participirati u novoj vladi, odgovoran i posvećen rad s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske.

U okviru konsultacija sa političkim partijama, Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa delegacijom Narodne partije Srpske, predvođene predsjednikom stranke Darkom Banjcem, kojima je predstavio strateška opredjeljenja buduće vlade.

Foto: SRNA

Višković je naglasio da će se Republika Srpska u narednom periodu suočavati sa brojnim izazovima, uslovljenim globalnom situacijom, te da je od izuzetne važnosti da buduća vlada bude maksimalno kapacitirana da bi bila u stanju da se adekvatno nosi sa izazovima koje je očekuju, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Banjac očejuje dva ministarstva

Lider Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac izjavio je danas u Banjaluci da NPS očekuje dva ministarstva u Vladi Srpske, jednog za Srbina i jednog za Bošnjaka ili Hrvata.

Banjac kaže da bi srpski ministar iz NPS-a trebalo da bude Diko Cvijetinović, jer ima potreban kvalitet.

On smatra da će politički i ekonomski biti teška vremena za Republiku Srpsku i zato su neophodni ekonomska stablnost i nacionalno jedinstvo.

– Politički će sigurno Republika Srpska imati pritiske u borbi da sačuva nezavisnost u okviru Dejtonskog sporazuma. Ekonomska situacija je teška u svijetu, ali vjerujem da će nova Vlada moći da uspješno odgovori svim izazovima – izjavio je Banjac novinarima u Banjaluci nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

Banjac je napomenuo da na sastanku nije bilo riječi o personalnim rješenjima, ali da NPS ništa ne uslovljava.

– Dostavićemo nekoliko imena kada je riječ o bošnjačkim i hrvatskim kandidatima za ministre kako bi mandatar mogao izabrati najbolje – dodao je Banjac.

Cvijetinović je rekao da ima potebno radno i životno iskustvo za funkciju ministra.

– Privrednik sam 20 godina i sigurno da bi u resoru privrede mogao dati najviše – kaže Cvijetinović.