Višković nakon konsultacija sa SPS-om: Očuvati stabilnost i ekonomski prosperitet

10
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Mandatar Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da se izazovna gepolitička situacija nužno reflektuje i na Srpsku, te da nova vlada mora biti u stanju da se adekvatno nosi sa izazovnim vremenima u kojim će djelovati, vodeći Republiku Srpsku putem očuvanja stabilnosti i ekonomskog prosperiteta.

U okviru konsultacija sa političkim partijama, Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa delegacijom Socijalističke partije Srpske (SPS), predvođenom predsjednikom stranke Goranom Selakom, kojima je predstavio ključne prioritete buduće vlade Republike Srpske.

Višković je naveo da u procesu konsultacija od svih političkih partija, pa tako i SPS-a, očekuje kvalitetne i stručne kadrovske prijedloge za sastav buduće vlade, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Foto: SRNA

Predstavnici SPS-a izrazili su punu privrženost predstavljenim programskim načelima, te istakli da su zainteresovani da u punom kapacitetu učestvuju u radu buduće vlade, kao i da podrže sve kvalitne inicijative s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske.

Selak: Podržavamo sastav nove Vlade Srpske

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je danas u Banjaluci da poslanička grupa ove partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržava sastav nove Vlade Srpske.

– Samim tim bićemo dio skupštinske većine i izvršne vlasti u Republici Srpskoj. Sigurno je da ćemo podržati svako dobro rješenje – rekao je novinarima Selak nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

On je istakao da je za SPS veoma važan ekonomsko-socijalni preporod i nacionalno očuvanje Republike Srpske, te vraćanje njenih nadležnosti.

Selak kaže da na sastanku nije bilo riječi o personalnim rješenjima i da je za SPS važno da učestvuje u izvršnoj vlasti u skladu sa brojem poslanika.