Višković na Sokocu ozvaničio početak radova vrijednih 621.459 KM

30
Foto: @StasaKosarac/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas na Sokocu da je u sve realizovane, započete i planirane projekte u ovom dijelu Srpske iz republičkog budžeta izdvojeno oko 100.000.000 KM, te da nema mjesta kritikama da vlast ne ulaže u ovaj dio Republike.

Višković, koji je ozvaničio početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u Sokolac, iz pravca Sarajeva, vrijedne 621.459 KM, rekao je da je taj posao u sklopu rehabilitacije magistralnog puta od Zvornika do Podromanije, vrijedne 11 miliona KM.

Predsjednik Vlade Srpske je rekao da „Romanijaputevi“ počinju sa rekonstrukcijom raskrsnice, te da će dalji radovi zavisiti od vremenskih uslova, kao i da „Zvornikputevi“ zbog izborne kampanje nisu u prilici da počnu radove.

– Čim se završe te aktivnosti, oni će biti uvedeni u posao. Očekujem da će početkom iduće građevinske sezone ovi radovi biti u punom jeku – rekao je Višković.

On je rekao da je sa kineskim partnerima potpisan memorandum za projektovanje izgradnje brze saobraćajnice od Bijeljine do Podromanije, sa željom da to bude nastavljeno prema Trebinju.

Višković je podsjetio da su prije desetak dana otvoreni i radovi na rekonstrukciji puta Foča – Šćepan Polje, kao i da je izabran izvođač radova za izgradnju puta od Tjentišta prema Drini i poveznice prema Brodu na Drini, što će koštati oko 36 miliona KM.

– Ovih 36 miliona i još 20 miliona prema Šćepan Polju, znači da smo iz budžeta izdvojili oko 50 miliona KM – pojasnio je Višković.

On je naveo da načelnik Sokoca Milovan Bjelica razumije svoju poziciju i saradnjom sa Vladom Republike Srpske bori za interese svojih građana.

– Mnoge projekte u Sokocu, zahvaljujući načelnikovoj agilnosti i upornosti, Vlada Republike Srpske je realizovala, iako je on načelnik koji ne pripada našoj aktuelnoj koaliciji, ali uvijek kaže ono što je dobro i pohavli ono što zajedno radimo – istakao je Višković i dodao da načelnici, koji ne žele da sarađuju sa vlasti, time kažnjavaju svoje građane.

Višković je naglasio da Vlada Republike Srpske radi u interesu građana koje i zastupa.

– Načelnik zastupa lokalnu zajednicu, a ja Republiku Srpsku i to je ono što treba da radimo i poslije izbora – rekao je Višković i dodao da Srpskoj želi prosperitet.

Višković je rekao da 29.000 života, koliko ih je dato za Republiku Srpsku, ne smiju biti zaboravljeni ili predstavljeni kao model podkusurivanja.

Ozvaničenju početka radova rekonstrukcije raskrsnice, osim velikog broja građana Sokoca, prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Davor Kostrešević i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.