Višković: Policija uliva sigurnost svim građanima Republike Srpske

5
Foto: @Vlada_Srpske/X

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da Policija Srpske svojim profesionalnim djelovanjem i obučenošću uliva sigurnost svim građanima Srpske.

– Ponosni smo što smo u poziciji da osiguramo ljudima koji žive u Republici Srpskoj, bez obzira na naciju i vjeru, bezbjednost, a bezbjednost znači slobodu. Sloboda je nešto što se povezuje sa srpskim narodom i nikada nećemo ništa učiniti da ugrozimo slobodu našeg i drugih naroda – rekao je Višković novinarima nakon obilježavanja 4. aprila – Dana policije Srpske u Centru za obuku u Zalužanima.

On je poručio da će Republika Srpska braniti svoju slobodu ma kako neko to tumačio.

– Kako mi uvažavamo slobodu drugih, tražimo i da se uvažava sloboda srpskog naroda i Republike Srpske – naglasio je Višković.

On je ponovio da je Republika Srpska slobodna, stabilna i spremna da garantuje bezbjednost svim ljudima koji žive u njoj.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske uvijek ulagala znatna finansijska sredstva u opremanje MUP-a, kao i da je ponosan na Centar za obuku u Zalužanima, kakav nemaju ni puno ekonomski jače zemlje.

– Ponosni smo na to – rekao je Višković i još jednom čestitao Dan policije svim pripadnicima MUP-a Srpske, ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu i direktoru Policije Siniši Kostreševiću, uz želju da u miru i časno obavljaju svoj posao u skladu sa zakonom i Ustavom.