Višković sa Mekjuenom: Pobjedom Trampa mogao bi se promijeniti odnos Amerike prema srpskom narodu

9
Foto: @Vlada_Srpske/X

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da su očekivanja Srpske da bi se izborom Donalda Trampa za predsjednika SAD mogao značajno promijeniti odnos ove zemlje prema srpskom narodu.

Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa izvršnim direktorom konsultantske kuće „Savjet za nacionalnu politiku“ Robertom Mekjuenom, koji se interesovao za situaciju u BiH, nepravedne sankcije koje su uvedene zvaničnicima Srpske, aktivnosti Ambasade SAD u BiH, ali i o rezoluciji o Srebrenici koju bi trebalo da razmatra Generalna skupština UN.

– Sa Mekjuenom imamo dobru saradnju. Radićemo na tome da kongresmeni iz SAD posjete Republiku Srpsku da bi mogli da imaju pravu sliku situacije u BiH – rekao je novinarima Višković nakon sastanka sa Mekjuenom.

Mekjuen, koji je šest mandata bio kongresmen u Predstavničkom domu SAD, istakao je da mu je bila čast razgovarati sa premijerom Republike Srpske.

– Bila mi je čast što sam u američkom kongresu predstavljao državu Ohajo, tako da sam u tom kapacitetu mogao da podržavam i srpsku zajednicu – rekao je Mekjuen.

On smatra da dolaze bolji dani kada je riječ o odnosima SAD i Republike Srpske, posebno kada je riječ o ekonomiji.