Višković sa Petrijem: Vlada Srpske opredijeljena za dosljedno provođenje reformi

14
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Martinom Petrijem.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim ekonomskim temama u Republici Srpskoj, uz poseban osvrt na provođenje mjera i aktivnosti predviđenih Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, te zajedničkim socioekonomskim reformama za period 2019-2022. godine.

Višković je istakao da su prioriteti u radu Vlade Republike Srpske u navedenom periodu unapređenje rada zdravstvenog sektora i efikasnosti rada javnih preduzeća.

Vlada Republike Srpske opredijeljena je za dosljedno provođenje reformskih procesa, s ciljem unapređenja privrednog i ekonomskog ambijenta, očuvanja fiskalne stabilnosti i poboljšanja standarda života građana Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo uspostavljanjem novog saziva Savjeta ministara, čime je omogućen nastavak realizacije reformskih procesa, kao i važnih infrastrukturnih projekata.

Ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja bila uspješna, uz uvjerenje da će realizacija zajedničkih aktivnosti u narednom periodu biti nastavljena.