Višković: Sarajevo postaje nesiguran grad za srpski narod

11
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković osudio je napad na djecu i roditelje iz Srbije tokom dječijeg regionalnog fudbalskog turnira u Sarajevu.

Višković je zatražio garanciju njihove bezbjednosti od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i svih nadležnih institucija.

On je pozvao na hitnu reakciju MUP Kantona Sarajevo i Kantonalno tužilaštvo na što brže rasvjetljavnje ovog krivičnog djela i procesuiranje počinilaca.

– Dešavanja tokom novogodišnje noći, u kojoj je u Sarajevu na automobilima beogradskih registarskih oznaka pričinjena materijalna šteta, jasno ukazuju da Sarajevo postaje nesiguran grad za srpski narod. Ovim putem pozivam sve nadležne organe u Sarajevu i cjelokupnu javnost na što bržu reakciju i na konkretno preduzimanje mjera pronalaženja i kažnjavanja počinilaca ovog nemilog događaja – navodi se u saopštenju predsjednika Vlade Republike Srpske.

Podsjećamo, jedna osoba povrijeđena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba Zvezdara iz Beograda koji učestvuju na međunarodnom turniru.