Višković: Vlada će sa 400.000 KM pomoći izgradnju vodovoda u selu Baljci

64
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada sa 400.000 maraka pomoći završetak radova na izgradnji vodovoda u selu Baljci i izdvojiti sredstva i za druge bitne projekte u ovoj opštini.

Višković je rekao da Bileća ima ambiciozne infrastrukturne projekte za naredni period i da će Vlada pružiti podršku za sve što je potrebno.

– Prvi prioritet je završetak sekundarne mreže u selu Baljci gdje su već Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske dale za primarnu mrežu oko milion maraka i sada to treba završiti kako bi ljudi dobili vodu pred svoje domove. Mi ćemo pomoći, sa oko 400.000 maraka koliko nedostaje – rekao je Višković nakon sastanka sa načelnikom opštine Bileća Miljanom Aleksićem.

On je dodao da će Vlada pomoći i vjekovni projekat značajan za Bileću koji je započet, a to je rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže.

– Ovo je bitno za sve građane Bileće, kao i da se zaštiti Bilećko jezero jer iz njega građani koriste vodu za piće – rekao je Višković.

Višković je naveo da je na sastanku bilo riječi i o rekonstrukciji zgrade bilećke Biblioteke i ostalim planovima.

– Radiće se ovdje i kamp ‘Tijana Bošković’, to je već dogovoreno – naglasio je Višković.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je zahvalan Vladi Republike Srpske za sve urađeno i ono što je planirano u Bileći.

– Možda čak za osam godina, koliko sam načelnik, nisam imao bolji sastanak od ovoga sa premijerom Viškovićem, zato zahvaljujem u svoje ime, ali i ime građana Bileće – rekao je Aleksić.