Vladika Jefrem: Na Spasovdan se zaokružuje ciklus spasenja roda ljudskog

10
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem istakao je da Vaznesenje Gospodnje, kao i svi dani u Hristove 33 godine zemaljskog života, bio veliki, natprirodan dan, koji se ne može riječima opisati.

– Na današnji dan zaokružuje se ciklus spasenja roda ljudskog – poručio je episkop banjalučki Jefrem nakon služenja Svete liturgije u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Episkop Jefrem je, čestitajući Spasovdan svim građanima Banjaluke i Beograda, poručio da Crkva Hristova živi 2.000 godina i da je prebrodila mnoge krize, ali da je nijedna nije mogla uništiti.

– Da nam Gospod da snage, da i u ovom vremenu, koje je po mnogo čemu teško, budemo jači, da izvučemo potrebnu pouku jer smo otrovali i zemlju i vodu i hranu koju jedemo. Mogli bi i drugačije – poručio je vladika Jefrem.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, kao i ranijih godina, obilježavaju zajedno grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva-parohija banjalučka.

Po završetku slavskog obreda upriličena je spasovdanska litija sa trokratnim ophodom oko Sabornog hrama.