Voračova napustila Australiju

24

Češka teniserka Renata Voračova napustila je danas Australiju nakon komplikacija u vezi sa vizom, saopštilo je češko Ministarstvo spoljnih poslova.

Voračova se ove sedmice pridružila svjetskom broju jedan Novaku Đokoviću u imigracionom pritvornom centru u Australiji zbog načina postupanja u vezi sa izuzećem od vakcine.

Voračova je rekla da je planirala da se vakciniše, ali joj je ponestalo vremena zbog bolesti.

Prema njenim riječima, hotel za migrante u kome je bila smještena u Melburnu daje osjećaj zatvora.

– U sobi sam i ne mogu nigdje da idem. Prozor mi je čvrsto zatvoren, ne mogu da ga otvorim ni pet centimetara. A stražara ima svuda, čak i ispod prozora, što je prilično smješno. Možda su mislili da ću skočiti i pobjeći – rekla je Voračovaa.

Ona je dodala da je u hodniku uvijek bio čuvar, da se hrana donosi, da se morate prijavljivati i sve je organizovano na taj način kao da ste u zatvoru.

Kao i u slučaju Novaka Đokovića, Voračova je došla u Australija na osnovu izuzeća od vakcinacije jer je prije Božića bila zaražena virusom korona.

– Osim toga, imala sam i neke medicinske indikacije, prema tome ja sam ispunila sve uslove Australijske federacije – rekla je ona za list „Idnes“.

Voračova je odigrala jedan meč prije nego je što u četvrtak privedena i prebačena u hotel „Park“ u Melburnu. Za cijeli postupak saslušanja i prebacivanja u pritvor je rekla da je podsjećao na akcione filmove.

– Osjećala sam se kao u akcionom filmu i nije bilo nimalo prijatno – rekla je Voračova, koja je tokom karijere osvojila 11 VTA titula u dublu.

Govoreći o Novaku Đokoviću. Voračova je rekla da bi voljela da ga puste da igra.

– Mi smo sportisti, došli smo ovde da igramo tenis, a ne da se bavimo sporovima iza kulisa – rekla je ona, prenosi australijska mreža „Sevennjuz“ (7News).