Vučević: Sponzori da povuku prijedlog rezolucije o Srebrenici i time doprinesu pomirenju u regionu

6
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope Mihaelom Rajfenštulom da Srbija, koja je javno osudila zločin u Srebrenici, traži da sponzori povuku prijedlog rezolucije i time doprinesu pomirenju u regionu.

On je ukazao da će se podnošenjem rezolucije o Srebrenici produbiti podjele unutar same BiH s obzirom da ne postoji konsenzus o ovom veoma osjetljivom pitanju, te da Srbija traži njeno povlačenje.

Vučević je istakao da glasanje za članstvo takozvanog Kosova u Savjetu Evrope predstavlja opasan presedan i narušavanje suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Srbije, kao punopravne članice UN i Savjeta Evrope.

Konstatovao je da su bilateralni odnosi između dvije zemlje razvijeni i karakteriše ih intenzivna saradnja na brojnim poljima kao i da Srbija posebno cijeni Njemačku kao veoma značajnog ekonomskog partnera.

Rajfenštul se saglasio da je saradnja dvije zemlje stabilna i prenio očekivanje da će se saradnja u budućnosti dodatno unaprijediti.

Vučević je, takođe, naglasio da je Srbija veoma važan partner Njemačke na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.