Vučić: Donacija Srpskoj kako bismo se zajedničkim snagama izborili protiv britanskog soja

19
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su respiratori i maske donirani Republici Srpskoj jer Srbija želi da pomogne u trenutnoj situaciji i kako bi se zajedničkim snagama pokušalo suprotstaviti ovoj velikoj pošasti koju je virus korona izazvao.

On je istakao da nikada nije bilo teže u borbi protiv virusa korona zbog britanskog soja koji bukvalno ubija.

Vučić je naglasio da Srbija ima dovoljno medicinske opreme za borbu protiv virusa korona, kao i da će nabavljati još, te da je spremna da u svakom trenutku pomogne prijateljima kojima je ta pomoć potrebna, jer se samo zajednički može pobijediti ova pandemija.

– Ovo je naš poklon, donacija Republici Srpskoj – rekao je Vučić prilikom uručivanja respiratora srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Foto: Aleksandar Vučić/Facebook

Vučić je najavio da će Srbija sve pacijente iz regiona, prije svega iz Republike Srpske, posebno u lošem stanju, moći da primi i pomogne.

– Znaju svi, kao i Dodik, da smo uvek na raspolaganju i uvek ćemo biti uz naš narod, ali i sve građane kojima je potrebna naša podrška. Moramo da budemo složni da bismo pobedili ovu pošast – poručio je Vučić.

On je naveo da je do sada 2.886 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske vakcinisano u Srbiji.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vučić je naveo da u magacinu u Krnješevcima Srbija u ovom trenutku ima još 545 kliničkih respiratora i još 49 transportnih respiratora, 121 neinvanizivni respirator, 15 aparata za anesteziju, infuzionih pumpi oksimetara, sterilizatora, digitralnih aparata, svih vrsta maski, dezinfeksionih sredstava…

– Imamo 7.000 paletnih mesta. Mi smo se ponašali kao država koja ima sve, i koja ima za budućnost i koja uvek može da pomogne braći i prijateljima i svima. Važno je da pokušamo da se zajednički suprotstavimo ovoj pošasti – naveo je Vučić.

Foto: Aleksandar Vučić/Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je večeras srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku 30 kliničkih respiratora, pet transportnih respiratora i 10.000 maski za Republiku Srpsku.

Primopredaja donacije obavljena je večeras u industrijskoj zoni u Krnješevcima kod Stare Pazove.