Vučić: Gdje su uhapšeni za linčovanje u Potočarima?

8
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću da ne zna na osnovu čega misli da ima moralno pravo da drži pridike Srbima, koje ga, kako je rekao, ne zanimaju, te upitao gdje su uhapšeni za njegovo linčovanje u Potočarima.

Vučić je rekao da je zajednički imenilac za sve one koji bi da rade protiv Srbije to da oni imaju „neko moralno pravo“ da Srbima drže pridike.

On je rekao novinarima na Pešteru da je nešto najpokvarenije što je vidio da kažu da na skupu u Banjaluci „nije bilo mnogo ljudi zato što su im frižideri prazni“.

– Stvarno? A vi ste napunili frižidere sve ove godine? Hoćete da podsetim vas u Sarajevu da ste imali 100 evra veću platu pre 10 godina, danas imate 150 evra manju platu prosečnu nego ovde u Srbiji. Jeste li to dobili svim svojim zalaganjima za rezoluciju po UN, pa ste tako uspešni i prepuni vam frižideri – rekao je Vučić povodom „preporuke“ ministra odbraneu Savjetu ministara Zukana Heleza građanima Banjaluke „da zavire u frižider prije nego krenu na miting“.

On je zapitao Sarajevu „gdje bijaše onaj snajper i ona puška što su ga optuživali da je nosio oko Sarajeva.

– Gde su uhapšeni za linčovanje (u Potočarima). Nemojte zaboraviti da su podnosili tužbe za genocid i protiv šefa susedne države, pa su sami odustajali od toga i donosili presude u moju korist. Nema šta nisu uradili – rekao je Vučić.

Nakon vježbe „Vihor 24“ kojoj je prisustvovao i komandant Kfora Ozkan Ulutaš, Vučić je rekao da Vojska Srbije ima korektnu i profesionalnu saradnju sa Kforom koja će biti nastavljena u obostranom interesu.

Na prozivku ministra odbrane samoproglašenog Kosova da će Srbija danas prezentovane dronove „komarce“ prvo upotrijebiti za ofanzivna dejstva i na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da taj ministar uopšte nema pojma šta znači ofanzivan, a šta defanzivan.

Kada je riječ o ponašanju Grčke u Savjetu Evrope i kakav će stav Beograd zauzeti u vezi s tim, Vučić je ponovio da je ono sramotno i da je u nekoliko navrata prije izjašnjavanja pokušavao da kontaktira sa Dorom Bakojani, ali da je ona to izbjegla.

– Pratićemo glasanja i u skladu s tim ćemo se ponašati – rekao je on.

On je povodom stalnih prozivki Bošnjaka naveo da Srbi i Bošnjaci moraju da žive „ulijepo“ i da će država Srbija nastaviti da ulaže u bošnjačke sredine, a da za razliku od Bošnjaka koji misle da imaju pravo da svakim povodom vrijeđaju Srbe, Srbija nikada nikog nije vrijeđala.