Vučić: Pomoć za pet opština, nastavak zajedničkih projekata

28
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Srbija će pomoći opštine Drvar, Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Srbac, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i srpskim članom i predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

Vučić je potvrdio da je na sastanku istaknuto opredjeljenje da Srpska i Srbija nastave sa svim zajedničkim projektima i da se radi kako je i planirano, navodeći, između ostalih, izgradnju auto-puta Rača-Bijeljina

On je naveo da je bilo riječi o podršci za više opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

„Reč je o Drvaru, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Nevesinju. Predsednik Dodik je predložio još jednu opštinu, u Srpcu dogovorili smo da radimo Dom zdravlja“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka.

Vučić je istakao da su danas dodatno usaglašeni stavovi Republike Srpske i Srbije, razgovarano o predstojećim obavezama, te razmatrano kako da sve veze – od ekonomskih, kulturnih, duhovnih budu unapređivane.

„Upoznao sam ih o situaciju na Kosovu“, dodao je Vučić.

On je Dodiku i Cvijanovićevoj zahvalio za današnju posjetu, čestitao im izbornu pobjedu i zahvalio za dosadašnju plodotovornu saradnju.

„Želim im mnogo uspeha u radu na novim funkcijama, da rade u korist interesa naroda u Srpskoj i Republike Srpske u celini“, poručio je Vučić.

On je istakao da Republika Srpska uvijek ima oslonac u Srbiji, koja će ukoliko može uvijek pomoći na svaki način.

On je izrazio nadu da će biti pronađen zajednički jezik sa institucijama na nivou BiH, da se zajednički krene u realizaciju projekata, kao što je aerodrom u Trebinju, „Buk Bijela“.

Vučić je naveo da Srbija uvozi sve više sirovina iz BiH, te da je BiH šesti spoljnotrgoivinski partner Srbiji i da je važno da odnosi dvije zemlje budu što je mogući bolji.