Vučić: Srbija će subvencionisati privrednike u Srpskoj

111
Foto: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na sastanku sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske i privrednicima u Mrkonjić Gradu dogovoreno da će Vlada Srbije subvencionisati privatnike u Srpskoj kako bi podržali otvaranje radnih mjesta i razvoj.

– Dogovorili za konkretnu podršku privredi Republike Srpske. Mi ćemo putem Vlade Republike Srpske, kojoj ćemo uplatiti novac, posebno subvencionisati privatnike u Srpskoj za nabavku opreme i mašina – rekao je Vučić novinarima nakon sastanka u Mrkonjić Gradu.

On je istakao da Srbija želi da podstakne opstanak srpskog naroda na svojim ognjištima i pomogne razvoj Srpske.

Foto: SRNA

Vučić je podsjetio da je Srbija donirala 300.000 evra Mašinskoj školi i Gimnaziji, te 200.000 KM za Dom zdravlja u Mrkonjić Gradu za kupovinu mamografa i vozila.

– Doneli smo odluku da finansijski pomognemo i susednim opštinama Šipovo, Jezero, Ribnik i Srpski Kupres – naglasio je Vučić i zahvalio načelniku opštine Mrkonjić Grad Divni Aničić i odbornicima u lokalnom parlamentu što su mu dodijelili Povelju počasnog građanina Mrkonjić Grada.

Foto: SRNA

Vučić je ponovio da je najvažnije da Srbija i Republika Srpska zajednički rade i zahvalio rukovodstvu Srpske na tome što razumiju koliko je važno da očuvaju cjelinu naroda i uvek budu zajedno.

– U istoriji Srba sa jedne i druge strane Drine nismo imali ovoliki broj godina, a da nijednu težu reč niste mogli da čujete između nas. Ponosan sam na to. Tako nešto nije postojalo nikada u srpskoj istoriji. Ta vrsta sloge, jedinstva i spoznaje da moramo da budemo zajedno i da samo jedinstveni možemo da opstanemo je, možda, veća tekovina od svega drugog – rekao je Vučić.

On je naveo da je zato zahvalan srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Srpske Nedeljku Čubriloviću, premijeru Radovanu Viškoviću, predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji i svim ljudima koji su uložili energiju da bi Srbija i Srpska uspjele da to imaju i održavaju.

Foto: SRNA

Vučić je istakao da je posebno srećan što ide u Drvar da pogleda u lice ljudima koji, možda, nisu ni vjerovali da će za tako kratko vrijeme biti izgrađen pogon kompanije „Jumko“ iz Vranja u kojem će posao dobiti oko 100 radnika.

Foto: SRNA