Vučić: Vjerujem da će doći do deeskalacije situacije na KiM

15
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras poslije sastanka u Generalštabu da se nada da ćemo imati dobrih vijesti. On je zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije razgovarao sa komandantom KFOR-a.

– Nadam se da ćemo imati dobrih vijesti i da će ovo do sutra biti deeskalirano, i da ćemo moći da dođemo u narednom periodu do rješenja – rekao je Vučić u izjavi za TV Pink.

On je ukazao da sve što su radili i govorili pokazalo je koliko je dugo pripremana akcija napada na Srbiju.

– Od regionalnih do drugih bezbjednosnih sluzbi do medija tih zemlja koje su unaprijed optužile Srbiju kako je jasno da ćemo po ruskom nalogu da izvrsimo invazija na toboz suverenu zemlju iako je to po međunarodnim aktima naša zemlja – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao i da će komandant KFOR-a oko ponoći razgovarati i sa predstavnicima kosovskih Srba u Kosovskoj Mitrovici.

– Predstoji nam najteža politička borba u narednim nedjeljama i mjesecima i zahvaljujem svima na uzdržanosti, prije svega Srbima na KiM koji čuvaju naše ime i prezime – rekao je Vučić.

On je zahvalio i onima koji su podržali Srbiju i iznosili korektne stavove od Karla Bilta do nekih drugih za koje to nikada ne bi očekivao, do Borelja, predstavnicima američke ambasade, a posebno se zahvalio i predstavnicima ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije koji su reagovali na korektan način.

– Radimo na smirivanju, svega kako i koliko možemo. To je za nas najvažnije, a kako sam rekao i danas, kako god teško bilo predaje neće biti i pobijediće Srbija – poručio je Vučić.