Vučić: Završetak dionice auto-puta Rača-Bijeljina za dvije i po do tri godine

44
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će dionica auto-puta Rača-Bijeljina biti završena za dvije i po do tri godine.

Vučić je, na svečanosti povodom početka izgradnje dionice auto-puta Bijeljina-Rača, poručio da ništa nije važnije za ljude nego putevi koji ih povezuju i olakšavaju im život.

– Ono što ostaje iza nas i kada odemo u političku istoriju biće to šta smo uradili. Srećan sam što smo dogovorili da radimo ovaj put, bez obzira što u ovim trenucima, kada je teška ekonomska kriza u svetu, za nas nije malo da damo 100 miliona evra za deonicu – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je rekao da je veoma srećan što Srbija daje novac za ovaj put zato što se povezuju ne samo Bijeljina i Beograd, a uskoro i Novi Sad, već i drugi gradovi i mjesta u Srpskoj sa Srbijom, ali i daje prostor za dolazak investitorima.

Dionica Bijeljina-Rača duga 20 kilometara sastavni je dio budućih auto-puteva Banjaluka-Bijeljina–Beograd i Beograd-Sarajevo.

Gradiće je konzorcijum koji čine firme „Integral inženjering“ Laktaši, „Srbijaauto-put“ Beograd i Institut za građevinarstvo „IG“ Banjaluka.