Vukanović ljut zbog kandidature Stanivukovića, PDP mu poručio da se ne miješa u unutrašnja pitanja stranke

11
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Nakon što je juče lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je mu je „žao Igora Crnatka i drugih časnih ljudi i iskrenih opozicionara u PDP-u koji su nažalost ostali u manjini“, glasajući da kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke bude Draško Stanivuković, PDP se danas oglasio saopštenjem u kojem su mu poručili da se ne miješa u unutrašnja pitanja njihove stranke.

– Pozivamo Vukanovića da, u skladu sa saradnjom koju imaju, prestane sa konstantnim ocjenama djelovanja i miješanja u unutrašnja pitanja PDP-a.

PDP navodi da su partija koja postoji gotovo četvrt vijeka ima svoj Statut, organe i procedure i da svaku odluku donose u skladu sa tim.

– Poštujemo svoje kolege iz opozicije i nikada sebi ne bismo dali za pravo da se miješamo u unutrašnje procese bilo koje stranke, te nećemo ni Vukanoviću pričati kako treba ili ne treba on da nastupa ili kako da vodi svoju organizaciju – ističe se u saopštenju.

Iz stranke napominju da će nastaviti da svoje odluke donose na svojim organima, u skladu sa programskim principima, te da ih nikakvi spoljni uticaji neće pokolebati u tome.

Vukanović je rekao da je zakazan novi sastanak opozicije za srijedu, te da će iskoristiti priliku da „predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću saopšti razloge zašto ga više ne smatra opozicionarom i zašto ne može računati na saradnju i podršku“.

Podsjećamo, u februaru je održan sastanak Liste za pravdu i red i SDS-a.

Tada su lideri Nebojša Vukanović i Milan Miličević poručili da opozicija treba da ima zajedničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima, a da to ni slučajno ne bude Stanivuković.