Vukanović neće na miting, ali hoće kod Hadžifejzovića

25
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović nije htio podržati narodni miting „Srpska te zove“, gdje se narod okupio kako bi izrazio protest zbog sramne rezolucije o Srebrenici. Ipak, za gostovanje kod Senada Hdžifejzovića imao je vremena i volje, piše ATV.

Zanimljivo je i da Vukanović nijednog trenutka nije spomenuo razlog zbog kojeg su se građani okupili na Trgu Krajine. Razlog je sramna rezolucija o Srebrenici, ali za to nije bilo mjesta u emisiji Senada Hadžifejzovića. Vukanović je umjesto o tome govorio o Miloradu Dodiku.

Pljuvao je Vukanović Izborni zakon Republike Srpske, govorio o bankrotu Republike Srpske, licitirao brojevima okupljenih, miješanju Srbije, o svemu, ali nikako o srpskim interesima i pitanju Srebrenice.

– Ako oni nisu u stanju dovesti u Banjaluku par hiljada svojih pristalica, čak i na silu. A mislim da na tom skupu nije bilo ni 10 odsto ljudi koji su došli svojom voljom. Mnogo jača je poruka da nije bilo nikakvog skandiranja. Je l’ pamtite ijednu poruku – rekao je Vukanović i istakao da se ni po čemu ne može pamtiti taj skup.

Čak i kada je voditelj spomenuo rezoluciju o Srebrenici, Vukanović nije htio da govori o tome.

– On hoće tenzije pod svaku cijenu, to je njegovo prirodno stanje. Treba odati počast stradalim u Dobrovoljačkoj, a ne praviti skupove. On prijeti strancima i partnerima da je spreman da ide u mnogo veću radikalizaciju ako mu ne naprave ustupke – rekao je Vukanović i ponovo izbjegao da kaže išta o Srebrenici.

Ovaj nastup na federalnoj medijskoj kući dopao se Bošnjacima.

–Čestitam tebi Hadžifejzoviću posebno, a tako čestitam u ime Nebojše Vukanovića. Podržavam ga što je iskren i istinit protiv porodice Dodik – piše Emin kao i drugi Bošnjaci.

Ipak, mnogi Srbi nisu baš blagonaklono gledali na ovo gostovanje Vukanovića.