Vukanoviću ništa nije sveto jer nema poštovanja ni prema kome

111
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dugo i jako će odzvanjati Hercegovinom, ali i Republikom Srpskom, poučne riječi igumanije Pavle upućene narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću koji je zloupotrebio posjetu premijera Radovana Viškovića selu Mrkonjići, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog, pokušavajući ga isprovocirati pitanjima koja možda imaju smisla samo u Vukanovićevoj percepciji stvarosti“, piše banjaluka.net.

– Ovdje smo u duhovnom centru i treba voditi računa kakava se pitanja ovdje postavljaju. Pitanja domena politike postavljajte na drugom mjestu – rekla je blagim glasom igumanija Pavla, ali dovoljno snažnim da se bar na trenutak svaki normalan čovjek zamisli nad svojim postupcima.

Da ima imalo pristojnosti i poštovanja prvo prema sebi poslanik, šta li je već, Vukanović ne bi sebi mogao dozvoliti da na takvom svetištu izigrava nekakvog novinara na zadatku ili sa nekim posebnim ciljem.

Vukanović je najblaže rečeno zloupotrebio strpljenje i korektnost svih drugih ljudi koji su bili tu prisutni te pokušao iznervirati, provocirati premijera Viškovića. Teško je verbalizovati šta je Vukanović ustvari pokušavao, jer to nema veze ni sa strankom, političkim aktivizmom ili nekim drugim angažmanom.

Vukanović je prešao sve granice pristojnosti, njemu ništa nije sveto niti bitno te nema poštovanja ni prema kome. Premijer je sa druge strane je kao odgovoran i pristojan čovjek pažljivo saslušao “novinara” Vukanovića i odgovorao mu na sva pitanja dok igumanija Pavla nije prekinula Vukanovićevo verbalno divljanje te mu staloženo očitala lekciju iz pristojnosti i objasnila mu da rodno mjesto Vasilija Ostroškog nije pravi ambijent za njegove performanse i pravljenje jutjub uradaka.

Neka mu oprosti i Sveti Vasilije Ostroški jer Vukanović očigledno više ne zna šta čini i kuda bi okrenuo sam sa sobom.