Vulić: Komšić pokazao da se u BiH ništa ne poštuje

19
Foto: Klix.ba

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je Srni da je ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića prilikom „nazovi poziva“ ambasadora Srbije u BiH na razgovor jasan dokaz da se u BiH ništa ne poštuje i dodala da se iz oblasti spoljne politike odluke moraju donositi konsenzusom.

– Šta više reći o hibridu koji isključivo i samo uspijeva na obali Miljacke, kakav je Željko Komšić – upitala je Vulićeva, ističući da je „na sceni diletantizam“.

Ona je dodala da „matica Srbija uvijek bira odgovorne i savjesne ljude na sve pozicije, pa tako i za ambasadore“.

– Dokaz da se ne poštuje baš ništa u ovoj takozvanoj zemlji su i ovi pritisci čovjeka kakav je Komšić. Za sve te uzaludne godine po raznim funkcijama Komšić i njegovi saradnici nisu savladali osnove diplomatskog protokola. Profesionalizam je nepoznat pojam za konvertita kakav je Komšić! – rekla je Vulićeva povodom Komšićevog poziva ambasadoru Srbije u BiH Aleksandru Đorđeviću na hitan sastanak zbog hapšenja Edina Vranja, osumnjičenog za ratne zločine.

Vulićeva je poručila da Komšić ili ne poznaje diplomatske protokole ili misli da se prema Srbiji može ponašati bahato i kako mu padne na pamet.

– Pošto su mu se stranka raspada i najavljuje neki imaginarni kongres, sad se pravi neka galama po medijima i privlačenje pažnje jer ništa drugo i ne zna – smatra Vulićeva.

Ona je dodala da su ambasador Srbije i svi predstavnici Srbije prijatelji Republike Srpske i to će tako ostati, te da Srbija u diplomatiju šalje iskusne diplomate koji ne pristaju na bilo kakav diletantizam.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević saopštio je da su medijski napisi da je „odbio“ da se sastane sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem netačni, zlonamjerni i usmjereni na generisanje neprijatnosti Ambasade Srbije u Sarajevu, što je u najmanju ruku nekorektno i nedobronamjerno.

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj uhapšen je juče na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.