Vulić: Mehmedovićev rječnik zaslužuje osudu i oprez drugih naroda

73
Foto: Klix.ba

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da je teško sarađivati sa ostrašćenim ljudima, poput bošnjačkih političara, koji vode bolesnu kampanju protiv svakog ko ne mrzi kao što to čini političko Sarajevo.

– Sarajevo je okovano mržnjom. Rječnik koji koristi Šemsudin Mehmedović je skandalozan i zaslužuje svaku osudu i krajnji oprez drugih naroda – rekla je Vulićeva povodom objave Mehmedovića u kojoj je grubo izvrijeđao Srbe i Hrvate u BiH nazivajući ih „genocidašima i UZP-ovcima“, te istakao da bošnjačke stranke treba da prestanu pregovare sa EU, a zvaničnici iz Brisela Oliver Varhelji, Johan Satler i drugi proglase nepoželjnim u BiH.

Vulićeva je istakla da je teško sarađivati sa takvim ostrašćenim ljudima, a još teže vjerovati u zajedničku budućnost.

Što se tiče Adila Osmanovića, koji se okomio na Mađarsku, Vulićeva je navela da je to dio orkestrirane bolesne kampanje protiv svakoga ko ne mrzi kao što mrzi političko Sarajevo i ko nije upao u njihovu zamku i ne vjeruje njihovim manipulacijama da prikažu Republiku Srpsku kao krivca za ovu krizu BiH.

– Svaka dosadašnja kriza bila je uzrokovana bošnjačkom politikom i njihovim stranim izvođačima radova – zaključila je Vulićeva.

Nakon pisanja sarajevskih medija da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji krajem novembra dogovorio s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, potpredsjednik SDA Adil Osmanović je u tom kontekstu pomenuo mađarskog premijer Viktora Orbana i rekao da je očigledno da se Mađarska duboko miješa u unutrašnje stvari BiH.