Vulić: Zvizdić bez argumenata drži lekcije i postavlja pitanja

41
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić posljednja osoba koja nekome može držati lekcije i postavljati pitanja, a kada to čini onda je to bez argumenata i osnova.

Vulićeva je navela da ona nije „tviteraš“ kao predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić, ali da su joj saradnici skrenuli pažnju na tri pitanja koja je bez argumenata uputio ambasadoru Grčke u BiH Dimitriosu Papandreu koji se sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom sastao u Istočnom Sarajevu ispod zastava Grčke i Republike Srpske.

– Kad se već drznuo da postavlja pitanja ambasadoru Grčke, a pred ambasadorom SAD-a stoji mirno, postavljam tri pitanja Denisu Zvizdiću – zašto predsjedavate Prestavničkim domom sa dvije zastave u sali iza vas – jednom BiH i jednom FBiH, a govorite o Zakonu o zastavi BiH? – upitala je Vulićeva.

Vulićeva pita Zvizdića i da li te objave piše kao nezavisni poslanik, što i jeste, ili kao predsjedavajući Predstavničkog doma jer u drugom slučaju predstavlja Predstavnički dom.

– Bili ste na sajmu preduzetništva Ekspo u Dubaiju na štandu Kantona Sarajevo pod zastavom BiH, a predstavljali Kanton. Da li je to kršenje Zakona o zastavi i kršenje procedura učešća BiH na Ekspo jer ne postoje odluke Savjeta ministara o učešću BiH na istom – navela je Vulićeva u trećem pitanju Zvizdiću.

Zvizdić je na Tviteru upitao Papandreua da li je ambasador Grčke u BiH ili u Republici Srpskoj, zašto krši Zakon o zastavi BiH i zašto „grubo omalovažava“ simbol države domaćina.