Vulićeva poručila Izetbegoviću: Zatrli ste trag Srbima u Sarajevu, sad biste i u Brčkom

60
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da bi predsjednik SDA Bakir Izetbegović, da ima bar malo karaktera, a ne krizu identiteta, pozivao na dijalog, a ne na sukob u BiH.

Komentarišući Izetbegovićev poziv NATO savezu i Euforu da pojačaju svoje prisustvo u BiH, posebno na području Brčko distrikta jer je, kako kaže, Narodna skupština Republike Srpske u „crvenu zonu“, Vulićeva je upitala da li to Bakir hoće da tenkovi Eufora i NATO djecu prate u školu ili da tjeraju Srbe preko Save glavom bez obzira?

– Sram Vas bilo, gospodine Izetbegoviću! Istjerali ste nas iz Sarajeva. Zatrli trag Srbima, sada biste vršljali po Brčko distriktu. Građana sa državljanstvom Republike Srpske je oko 30.000 u Brčko distriktu i svi mi Srbi stojimo rame uz rame sa svima njima. Neće Srbi u Brčko distriktu biti glineni golubovi u rukama SDA, niti ćete nas na najveće hrišćanske praznike ubijati što ste kroz istoriju radili – izjavila je Vulićeva za Srnu.

Ona je upitala Izetbegovića kako bi bilo da Srbi pozovu rusku vojsku da zauzme grad koji je on privatizovao, njen rodni grad Sarajevo.