Vulićeva uputila poslaničko pitanje CIK-u BiH

39
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je nakon nelegalne odluke nezakonito imenovanih članova CIK-a BiH da se na velikom broju biračkih mjesta ponove izbori u Doboju i Srebrenicu zbog, kako su naveli, neregularnosti, Doboj je na meti kritika isfrustriranih lica koji su čak i članove CIK-a ubijedili da kandidat na biračkom mjestu ne može imati 100 odsto podršku birača.

– Najglasniji među njima je lider PDP-a Branislav Borenović koji je zaboravio na 100 odsto podršku na 21 biračkom mjestu ne tako davne 2018. godiine. Prate ga i njegove kolege i to Dragan Mektić, Maja Dragojević Stojić, Mladen Bosić, Mirko Šarović, Nebojša Popić, Aleksandra Pandurević, Dobrica Pucalović, Srđan Todorović… – istakla je Vulićeva.

Ona je navela da sve ove navode može da provjeri bilo ko od građana na zvaničnoj stranici CIK-a BiH www.izbori.ba.

Vulićeva je istakla da je iskoristila svoje poslaničko pravo, te je, u skladu sa članom 170 Poslovnika o radu Predstavničkog doma PS BiH, uputila poslaničko pitanje CIK BiH.

Ona je u svom poslaničkom pitanju navela nekoliko primjera koji potvrđuju da proteklih godina podrška od 100 odsto pojedinačnim kandidatima nije bila sumnjiva, a danas, nakon lokalnih izbora jeste.

– Ako je moguće imati 100 odsto podrške, kako je sve ove godine ta pojava bila legitimna? Kako su ove pojave bile demokratske, legalne i legitimne i da li je riječ o vašoj naklonjenosti strankama/kandidatima ili ste mijenjali pravila izbornog procesa i ista zadržali samo za sebe? Da li ste ograničili biračima za koliko ljudi na listi mogu glasati a da javnost o tome niste upoznali – navela je Vulićeva u poslaničkom pitanju.